Hvornår skal jeg få foretaget en synstest?

Det anbefales at få foretaget en synstest regelmæssigt for at sikre, at dit syn er så optimalt som muligt samt for at opdage eventuelle øjenproblemer tidligt. Her får du nogle generelle retningslinjer for, hvornår du bør få foretaget en synstest.

Følger du disse retningslinjer, og får du regelmæssige synstests, kan det hjælpe dig med at opretholde dit syns sundhed.

Generelle anbefalinger

Hvis du har et normalt syn uden kendte problemer eller risikofaktorer, bør du få foretaget en synstest hvert andet år for at sikre, at dit syn forbliver korrekt korrigeret og sundt.

Specifikke situationer

Er du i risiko for at få øjenproblemer, eller har du en øjenlidelse, såsom diabetes eller glaukom (grøn stær), kan det være nødvendigt med en årlig synstest for at overvåge dit syn og eventuelle ændringer.

Under graviditet

Under graviditet kan hormonelle ændringer påvirke synet, så det anbefales at få foretaget en synstest, hvis du oplever ændringer i dit syn eller får synsproblemer under din graviditet.

Børn og unge

Børn og unge bør få foretaget en synstest regelmæssigt, da synet udvikler sig i løbet af barndommen og ungdomsårene. Det anbefales at få børn testet, inden de starter i skole og derefter hvert eller hvert andet år.

Ældre voksne

Ældre voksne har en øget risiko for øjenproblemer, så det anbefales at få foretaget en synstest regelmæssigt, især hvis du er over 60 år.

Symptomer eller ændringer i synet

Hvis du oplever ændringer i dit syn, såsom sløret syn, dobbeltsyn, flimrende lys, øjenirritation eller smerter, skal du straks få foretaget en synstest, selvom det ikke er tid til din planlagte kontrol.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*